Robert Zemeckis

Robert Zemeckis är tveklöst en av sin generations kommersiellt mest framgångsrika regissörer. Han har bland annat regisserat Tillbaka till framtiden-trilogin och Forrest Gump.

Att redigera film kan vara både kul, slitsamt och frustrerande. Enklast blir det förstås om du har rätt förutsättningar och det får du om du redigerar film på en Appledator. Men datorer från Apple kostar ju en slant, åtminstone om du köper nytt. Det bästa är att köpa begagnat med garanti, men var kan du göra det? Hos mResell kan du köpa begagnade datorer från Apple med 12 månaders garanti. Du kan till exempel köpa en macbook pro 2015 för mellan 7000-8000 kr vilket är många tusen kronor billigare än att köpa en Macbook för nypris.

Trots de många framgångarna anses Zemeckis inte vara en av de främsta regissörerna rent konstnärligt sett. Snarare är han en teknisk innovatör som genom hela karriären legat i framkant när det gäller att anamma högteknologi. Där märks till exempel digitala effekter som användes i Tillbaka till framtiden 2. Sättet som han lyckades få in Forrest Gump i olika historiska skeenden är ett annat exempel på effekter som låg långt före sin tid.

Zemeckis jobbar nu för fullt med en filmversion av Roald Dahls Häxorna som kan få premiär under 2020. Längre fram har han också planerat att skapa en otecknad version av Pinocchio.