Ruben Östlund – svensk regissör med internationell lyskraft

Om det finns någon svensk regissör som framstår som en trolig kandidat för att få en Oscar i framtiden är det Ruben Östlund. Den Göteborgsbaserade regissören är riktigt duktig och i princip alla hans filmer är att betrakta som svenska klassiker. Han är i och med det tveklöst en av Sveriges just nu mest framgångsrika regissörer. Snart släpper han en ny film.

En av de största svårigheterna när det handlar om att göra film är ofta finansieringen. Filmer är riskfyllda projekt och det krävs att man hittar finansiärer som har is i magen för att en film ska bil av. Men även andra företag är förstås riskfyllda. Det finns mängder av sätt att få företagsfinansiering i form av lån och krediter, men villkoren kan skilja sig ganska mycket åt. Om du besöker Fakturino hittar du en jämförelsetjänst som gör det enklare att hitta finansieringen som passar ditt företags förutsättningar.

Östlunds senaste film var The Square som var en slags satir över konstvärlden. Just nu jobbar Ruben hårt med att färdigställa sin nästa film, “Triangle of Sadness”, vari en av rollerna kommer spelas av Hollywoodstjärnan Woody Harrelson. Vid sidan av sitt arbete som regissör är Östlund dessutom adjungerad professor vid konsthögskolan Valand i Göteborg. Där utbildar han emellanåt studenter i litterär gestaltning, foto och film.