Spel som baserats på filmer

Det finns en rad med fantastiska filmer som älskas av alla. Dessa spel har vuxit i popularitet och finns nu även som spel. Det är alltså möjligt att möta sina favoritkaraktärer från olika filmer ute i spelvärlden. Många av dessa spel finns dessutom tillgängliga på alla olika plattformar.

Exempel på filmer som även blivit populära spel under åren är Spiderman, Batman: Arkham Knight, World War Z och många fler. Men det finns även ett antal casinospel som baserats på filmer, till exempel Planet of The Apes, Game of Thrones och Jumanji.

Spindelmannen

Spindelmannen, eller Spiderman, är en superhjälte som gestaltats ett flertal gånger på film, i tidningar, och även i form av spel. Ett av de senaste spelen kom ut år 2018 och det låter dig svinga runt med spindelnätet som du kan skjuta ut ur händerna. I Spiderman-spelet kommer du befinna dig i en så kallad öppen spelvärld, det är väldigt likt spelvärlden i Batman: Arkham Knight. Men trots att det finns en hel del likheter finns det även en del skillnader.

I spelet som kom ut 2018 kommer du befinna dig i New York där den unga killen Peter Parker klär ut sig till Spindelmannen. Eftersom Sony äger spelets rättigheter är detta spelet speciellt utvecklat för Playstation 4. Spelet har fått en hel del beröm från kritiker, framförallt eftersom de valde att använda ett ursprungligt manus istället för att återberätta de historier som filmatiserats. Även musiken, grafiken och skådespeleriet har fått en hel del hyllningar.

World War Z

World War Z är en film som sedan blev startskottet till ett fantastiskt multiplayer spel. Trots att filmen inte var den allra bästa som någonsin gjorts, har spelet fått en hel del beröm. Det går ut på att du som spelare ska, tillsammans med tre andra, försöka fly från en zombieapokalyps. Det svåra är att du inte kommer ha särskilt många resurser för att ta dig igenom det hela. En annan sak som kommer vara rätt svår är de enorma zombiesvärmarna. De är så många att de kommer klättra på varandra och det är detta som gör det svårt eftersom du måste lista ut vilka av dem du bör skjuta först.

Vad du behöver för spel med filmtema

Självklart behöver du plattformen du ska spela på, vare sig det är playstation eller en PC. Om du väljer att spela på dator kommer du även behöva en gamingmus, kanske ett speciellt tangentbord och en bra skärm. För tv-spelskonsol behöver du en handkontroll. Detta följer ofta med när du köper själva konsolen, men många väljer att köpa en separat som är speciellt skapad för att klara mer intensiva spel.