Skapa en animerad företagsfilm och nå era kunder

Som företagare kan det ibland vara svårt att verkligen förklara för kunderna hur era tjänster, produkter och verksamhet fungerar. Ett smart sätt är då att skapa en animerad film som lättsamt förklarar för kunderna allt de behöver veta.

Animerad företagsfilm

En företagsfilm är både en reklamfilm och en film som förklarar hur man använder era produkter, en infomercial. En vanlig reklamfilm försöker ju få folk att köpa en produkt, men för att folk verkligen ska vilja köpa någonting måste de veta hur prylen eller tjänsten fungerar. Som företag är det också smart att på hemsidan ha filmer som visar och förklarar olika saker för kunderna som redan har köpt produkten. Hur man sätter ihop en möbel, hur man använder ett dataprogram eller hur man ska träna med själva utrustningen. Det kan också handla om att förklara mer komplicerade saker, som hur kroppen fungerar eller hur investeringar, aktiemarknaden eller dylikt hänger ihop och interagerar. Att skapa en företagsfilm i animerad form har två fördelar: dels är det lätt att skapa en sådan film, dels är det lätt för tittaren att förstå. Du går direkt på det väsentligt, och behöver inte tänka på vad som finns i omgivningar eller i samma rum. Du kan börja med en vit sida och ett ord och därifrån skapa bilder eller kreativa mindmaps och visa hur allt är integrerat med varandra. Anlita Explainer för din företagsfilm, så kommer du lättare kunna nå dina kunder och klienter.

Förklara företaget, bakgrund och värderingar

Idag är det viktigt för kunder att veta vilket företag de anlitar. Vi lever i en informationstid där både värderingar, effektivitet och hur olika produkter integrerar med varandra är viktigt – oavsett bransch. På alla hemsidor finns det alltid en “Om oss-sida” som förklarar hur företaget har utvecklats och om verksamheten. Vanliga människor är intresserade att förstå både bakgrunden till företaget, men också bakgrunden till produkter och tjänster. Att ha en animerad film som förklarar er verksamhet vinner ni mycket på.

Bruksanvisning

På er hemsida är det smart att ha lättsamma animerade bruksanvisningar så att folk vet hur de ska använda produkterna eller tjänsterna. Om ni säljer teknikprylar är det många kunder som kommer att uppskatta att de bara kan gå in på er hemsida och där se hur de till exempel kör drönaren, ansluter skrivaren till datorn eller bygger ihop sängen. Med visuella bruksanvisningar kommer ni att få nöjdare kunder. Det är också någonting som ni kan använda som försäljningsargument: ni säljer inte bara en säng, ett digitalt piano eller bilklädsel, ni hjälper kunderna att på ett smidigt sätt komma igång och använda produkten. Inom vissa branscher, som träning och fitness, kan det vara smart att göra informercial som visar hur man använder en crosstrainer eller roddmaskin, samtidigt som filmen också är ett träningspass. Med smarta och innovativa animerade filmer kan du verkligen få er produkt eller tjänst att vara stjärnan, fokuset, i er företagsfilm, som en stor skådespelare som på ett naturligt sätt får mycket uppmärksamhet.