Harry Potter filmer och merchandise

Harry Potter är huvudpersonen i en en populär bok- och filmserie som har en stark fanbase trots att det har gått flera år sedan den sista boken och filmen släpptes. Harry Potter filmerna blev totalt 8 stycken men världen fortsätter vidare med filmserien fantastiska vidunder som hittills består av två filmer, men fler väntas.

Andra sätt som Harry Potter världen fortsätter vidare är genom all merchandise som säljs. Företag har sett potentialen i att sälja harry potter saker och utbudet är enormt. Oavsett om du är ett inbitet fan eller inte kan det kännas svårt att veta var du ska börja leta efter dina Harry Potter saker. I den här artikeln har vi samlat några exempel på saker med Harry potter tema och var du kan hitta dem.

Butiker

Det går att få tag på Harry Potter relaterade saker och prylar i fysiska butiker såväl som de som finns på nätet. De som finns online har ett något större utbud och är en riktig skatt för Harry Potter fans. Det finns ett flertal webbshoppar som säljer Harry Potter saker, ett exempel är Gameloot. Förutom Harry Potter säljer de saker med andra filmteman som är inspirerade av Marvel filmerna och Star Wars.

Saker

Ett som är säkert när det gäller saker med Harry Potter tema är att det finns något för varje rum. Om du är ett riktigt fan och vill gå helt in i temat kan du inreda hela ditt hem i det. Till sovrummet finns kuddar, sängkläder och olika figurer från filmerna och böckerna som du kan ställa vid ditt nattduksbord, skrivbord eller i en bokhylla. Till vardagsrummet finns posters, tavlor och olika prydnader. I övrigt kan du till exempel ha en dörrmatta, underlägg som skyddar ditt bord från att få fläckar och muggar som du kan dricka valfri dryck ur med Harry Potter tema. För den som går i skolan eller använder sig av kontorsmaterial på jobbet finns det även ryggsäckar, pennor och anteckningsblock som följer temat.

Kläder

Förutom att det finns väskor, ryggsäckar och accessoarer som följer temat kan du även klä dig i en full Harry Potter outfit om du så vill. Det finns byxor, tröjor, strumpor och pyjamas. Om du tillhör ett särskilt elevhem kan du klä dig i dess färger.

En stor fördel med att visa att man är en “potterhead”, oavsett om det gäller inredning eller vad man klär sig i ger det möjlighet för fans att upptäcka varandra och det kan vara början på en livslång vänskap.